8 semne de avertizare ale herniei de disc lombare

Hernia de disc lombară este o afecțiune a coloanei vertebrale care poate provoca dureri intense și disconfort în partea inferioară a spatelui și în picioare. Această condiție apare atunci când conținutul gelatinos al unui disc intervertebral se deplasează sau se rupe prin învelișul său exterior, exercitând presiune asupra nervilor spinali. Iată 8 semne de avertizare ale herniei de disc lombare pe care ar trebui să le cunoașteți:

1. Durere în Partea Inferioară a Spatelui

Durerea în partea inferioară a spatelui este unul dintre cele mai frecvente semne ale herniei de disc lombare. Această durere poate varia de la ușoară la severă și poate fi constantă sau intermitentă.

2. Durere Radiculară

Hernia de disc lombară poate cauza, de asemenea, durere radiculară, cunoscută și sub numele de sciatică. Aceasta este o durere care se extinde de-a lungul traseului unui nerv spinal comprimat, de obicei pe o parte a corpului, până în picior.

3. Slăbiciune Musculară

Hernia de disc poate duce la slăbiciune musculară în zona afectată. Dacă nervii care controlează mușchii picioarelor sunt comprimați, puteți experimenta o senzație de slăbiciune sau o dificultate crescută în a efectua anumite mișcări.

4. Furnicături sau Amorțeli

Comprimarea nervilor spinali poate provoca furnicături sau amorțeli în piciorul sau picioarele afectate. Acest simptom poate varia în intensitate de la o senzație ușoară de amorțeală la o pierdere parțială sau totală a senzațiilor.

5. Durere Aggravată de Mișcare

Mișcarea sau activitățile care implică îndoirea, răsucirea sau ridicarea greutăților pot agrava durerea asociată cu hernia de disc lombară. Uneori, poate fi dificil să efectuați activități de zi cu zi, precum înclinarea pentru a lega șireturile sau ridicarea obiectelor de pe podea.

6. Durere la Ședere sau la Stat În Picioare Prolungit

Unele persoane cu hernie de disc lombară pot experimenta dureri mai mari când stau în aceeași poziție pentru o perioadă prelungită de timp, cum ar fi când stau pe scaun sau în picioare. Este posibil să aveți nevoie să faceți pauze regulate pentru a vă elibera spatele.

7. Dificultate în Controlul Bladderului sau Intestinului

În cazuri rare, o hernie de disc lombară severă poate comprima nervii spinali care controlează vezica urinară și intestinele. Acest lucru poate duce la dificultăți în controlul sfincterelor și la probleme de urinare și defecare.

8. Durere Nocturnă sau la Culcare

Un alt semn de avertizare al herniei de disc lombare este durerea care apare în timpul nopții sau la culcare. Aceasta se datorează faptului că presiunea asupra nervilor poate crește atunci când stați într-o poziție pe termen lung sau când încercați să vă odihniți.

Este important să consultați un medic sau un specialist în coloană vertebrală dacă experimentați unul sau mai multe dintre aceste semne de avertizare. Un diagnostic și un tratament precoce pot ajuta la gestionarea durerii și la evitarea complicațiilor. În funcție de gravitatea herniei de disc, tratamentul poate include terapie fizică, medicamente pentru durere, injecții cu corticosteroizi sau chiar intervenție chirurgicală în cazuri severe.

Recommended For You

About the Author: Elena D.

Elena D. - ActualMedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *